Крис Фитър |
Изучавал съм романски и немски езици в университетите на Кеймбридж и Лондон и съм работил в областта на образованието, главно преподаване на френски, до пенсионирането си през 1996 година. Жена ми е историк (сега също пенсионирана), синът ни работи в местното самоуправление. Имаме два внука. Освен от шах се интересувам и от музика, литература, добрата храна и вино. Съставил съм близо 3000 шахматни задачи (въпреки че някои не са публикувани), от които почти всички са от тип помощни матове. Първата ми феерична задача беше публикувана през 1969 г., но в продължение на много години се концентрирах върху ортодоксални помощни матове. През последните години обаче композирам все повече неортодоксални задачи. Като композитор харесвам парадоксалните и интересни идеи и особено се възхищавам на работата на Bakcsi. За мен привлекателността на шахматната композиция е в самия процес на композиране и не се интересувам от награди и титли. Поради тази причина повечето от най-добрите ми задачи са събрани в собствените ми публикации Moultings, Hatchings, Scrapings,Broodings и настоящите Fairings. |
KOBULCHESS.COM
САЙТ ЗА ШАХМАТНА КОМПОЗИЦИЯ
Главен редактор:
Диян Костадинов
Помощник редактор:
Seetharaman Kalyan